Det begynte med en god ide


I Damstahl hyller vi den gode ide, og det er ikke en tilfeldighet. Vi er selv grunnlagt på en ide, som første gang så dagens lys i Tyskland i 1947.


Kunnskap og en god ide skapte forretning

Forskjellen på støpt rustfritt stål og smidd rustfritt stål ble det, som for alvor satte fart i forretningen for den tyske senator Henry J. Ehrenberg. Hans firma Neue Molkereitechnik GmbH var leverandør til meieribransjen, og her utviklet han en ny type bend av smidd rustfritt materiale. Den oppfinnelsen forbedret hygienen markant i meierienes melkeprodukdjon, og det vakte hurtig oppsikt. 


Flere bransjer ble interessert

Bryggeriene i blant annet Tyskland var ikke sene til å oppdage mulighetene i det nye produktprogrammet, som etter hvert utviklet seg til et komplett sortiment av tilbehør, ventiler og pumper. Men bryggeriene ønsket ikke å handle med en leverandør, som hadde melk på fingrene. Derfor endret Ehrenberg selskapets navn til NEUMO. Flere selskaper fulgte i årene etter og dannet tilsammen NEUMO-Ehrenberg-gruppen.
 

Kundekretsen vokste nå til en lang rekke andre industrier. I 1960 var forbruket av rustfritt stål så stort, at Ehrenberg valgte å etablere sitt eget handelsselskap. 


Dam + Stahlhandelsgesellschaft = Damstahl

Opprinnelig het virksomheten faktisk Dam Stahlhandelsgesellschaft, inspirert av, at den ble grunnlagt i Dam Straat ved Dam Platz i Amsterdam. Det var dog et problem, da Ehrenberg i 1969 ønsket å utvide sine aktiviteter til Danmark. Her var navnet Dam nemlig et beskyttet familienavn, så det ikke kunne registreres i aksjeselskapsregisteret. Derfor valgte man i stedet ét ord, det mer fengende Damstahl.

 

SUPER DAIRY®

Utviklet på oppfordring av våre kunder.

 

Last ned datablad

Damstahl er ISO 9001:2008-sertifisert

 

Les mer

 
 
Produkter

→ Få et hurtig overblikk over våre produkter

Prisutvikling

 

→ Følg prisutviklingen her

Produktkatalog

 

→ Download vår katalog

 
 
  • Damstahl AS
  • Lyngneset 46, Skiftsvik 
  • NO-5302 Strusshamn
  • Tel: +47 5615 1570
  • Fax: +47 5615 1571 
  • Mail: dsno@damstahl.com
  • Damstahl - a member of the NEUMO-Ehrenberg-Group